دهکده امنیت و رمز

بروشور رویداد دهکده امنیت و رمز - jpg

بروشور رویداد دهکده امنیت و رمز - pdf

ثبت‌نام در رویداد دهکده امنیت و رمز  ثبت‌نام در رویداد دهکده امنیت و رمز

مسابقه شهر رياضي دانشگاه فردوسي مشهد با ۱۶ سال تجربه موفق، امسال براي هفدهمين سال متوالي در چند مرحله مقدماتي (در مدارس)، استاني و كشوري (در دانشگاه فردوسي مشهد) برگزار مي‌گردد. در سال 1396 بيش از ۲۱ هزار دانش‌آموز در سراسر كشور در اين مسابقه شركت كردند و علاوه بر آن دو سال است كه مرحله سوم المپياد متوسطه اول به صورت شهر رياضي با ميزباني دانشگاه فردوسي مشهد انجام مي‌شود. با توجه به استقبال دانش‌آموزان از اين مسابقه، بر آن شديم تا هم‌زمان با شانزدهمين كنفرانس بين‌المللي انجمن رمز ایران در امنیت اطلاعات و رمزشناسی، «دهکده امنیت و رمز» را تجربه نماییم.
دهکده امنیت و رمز با هدف آموزش و ترویج مفاهیم و اصول امنیت و رمز و نیز کشف و پرورش استعدادهای جوان در آموزش و پرورش، برای دانش آموزان دبیرستانی پایه نهم، دهم و یازدهم طراحی شده است. این مجموعه شامل سه رویداد نیم روزه فصلی زمستانه، بهاره و تابستانه می‌‌باشد که در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. رویداد اول همزمان با جشن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در دهه فجر 1397، رویداد دوم همزمان با هفته آموزش در اردیبهشت 1398 و رویداد آخر، رقابت شرکت‌کنندگان برتر همزمان با برگزاری كنفرانس در شهریور 1398 خواهد بود.

محتوای رویدادهای دهکده امنیت و رمز
در هریک از این رویدادهای نیم روزه، دو كارگاه آموزشي و ترویجی و یک مسابقه برگزار مي‌شود. کارگاه‌ها شامل تور آشنایی با مفاهیم کلی امنیت رمز و نشست‌های آموزشی الگوریتم‌‌های رمزنگاری، پنهان‌نگاری و پروتکل‌‌‌های امنیتی می‌باشد. در این کارگاه‌ها سعی شده است با عمومی‌سازی و تصویرسازی مفاهیم علمی- فنی و بیان آن در قالب مثال‌های ساده، مهیج و کاربردی، مطالب به‌صورت قابل فهم برای دانش آموزان ارائه شود، در هر کارگاه، ارزیابی‌های کوتاه و در پایان، یک مسابقه گروهی بین شرکت‌کنندگان انجام خواهد شد. امتیازهای دریافتی در صعود به دوره‌های بعدی و نیز در ارزیابی نهایی تیم‌های منتخب موثر است. جزئیات کارگاه‌ها و نشست‌های آموزشی عبارتند از:
• معرفی اجمالی امنیت سایبری و بررسی ابعاد آن
• معرفی و بررسی حملات جذاب امنیتی
• مکانیزم‌های مقابله و پیشگیری از حملات امنیتی
• الگوریتم های رمزنگاری و نهان نگاری و پروتکل های امنیتی
• امنیت در کاربردهای مختلف و تجهیزات امنیتی مربوطه
• امنیت کامپیوترهای شخصی و شبکه‌های کامپیوتری
• مسائل امنیتی شبکه های اجتماعی و جرم‌یابی

شرایط ثبت‌نام و شرکت در رویداد
دانش آموزان علاقمند در پایه‌ی نهم، دهم و یازدهم می‌توانند با تشکیل تيم ۳ نفره (به همراه یک مربی) در اين رويداد و رقابت بزرگ ثبت‌نام و شركت نمایند. هزینه ثبت‌نام هر نفر برای این مجموعه رویداد، 100 هزار تومان است. برای دانش آموزان برتر تا 30% تخفیف درنظر گرفته خواهد شد.
در رویدادهای اول و دوم، نیمی از تیم‌ها به دور بعدی راه پیدا خواهند کرد. در دور سوم، سه تیم بعنوان منتخب نهایی این مجموعه رویداد تعیین می‌شود که به همراه مربی محترم امکان شركت در شانزدهمين كنفرانس بين‌المللي انجمن رمز ایران در امنیت اطلاعات و رمزشناسی که در شهریورماه 1398 برگزار می‌شود را خواهند داشت. جوایز هر یک از اعضای تیم‌های منتخب در مراحل رویداد به شرح زیر می‌باشد.
• منتخبین رویداد اول: شرکت در رویداد دوم و گواهی شرکت در رویداد
• منتخبین رویداد دوم : شرکت در رویداد سوم و لوح تقدیر به‌علاوه جایزه نقدی به مبلغ 50 هزار تومان
• منتخبین رویداد سوم: شرکت در کنفرانس و لوح تقدیر به‌علاوه جایزه نقدی به مبلغ 500 هزار تومان

جزئيات برگزاري مراحل رویدادها، كارگاه‌ها و مسابقات متعاقباً اطلاع‌رسانی می‌شود.