سخنرانی‌های کلیدی و مدعو

 

سخنرانی های کلیدی

 

Gregor Leander
Ruhr University Bochum (Germany)

leander

Title: Lightweight Cryptography – From PRESENT to CRAFT and RASTA

Abstract: In this talk I will explain the design ideas behind recent symmetric primitives. In particular, I will talk about CRAFT, a block cipher that is optimized for efficient resistance against fault attacks and RASTA, a stream cipher that minimizes both the number of multiplications per bit and the multiplicative depth

 

 

ترانه اقلیدس
پژوهشکده الکترونیک، دانشگاه صنعتی شریف

images

عنوان: رمزنگاری در عصر کوانتوم

چکیده: در طی سه دهه گذشته، رمزنگاری نامتقارن به بخش جدایی‌ناپذیر از زیرساخت مخابرات رقمی تبدیل شده است. رمزنگاری نامتقارن نقش مهمی در امنیت شبکه‌های تلفن همراه، محاسبات ابری، شبکه‌های اجتماعی، پرداخت الکترونیکی و غیره ایفا می‌کند. دست‌یابی به ارتباطات امن در شبکه‌ها یکی از مهم‌ترین مسائل در فناوری اطلاعات بوده است. این به دلیل توسعه و بهره‌برداری از انواع شبکه‌های مخابراتی در دوران کنونی است. از سوی دیگر، پیشرفت در رایانه‌های کوانتومی، مفروضات امنیتی را، که رمزنگاری‌های کلید عمومی موجود برآن استوار است، تهدید می‌کند.
در این سخنرانی تحولات اخیر در رمزنگاری پساکوانتومی به‌اختصار بیان می‌شود. معیارهای طراحی و الزامات امنیتی، که توسط موسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا به طور خاص تعیین شده است، بیان می‌شود. علاوه بر این، عواملی که باید در هنگام بررسی الگوریتم‌های رمزنگاری کلید عمومی و مقایسه آنها مورد توجه قرار گیرد، ارائه می‌شود.

 

محمدرضا پاکروان
دانشکده مهندسی برق، دانشگاه صنعتی شریف

MohammadRezaPakravan-224x300

عنوان: درس‌ها و تجربه‌هایی از توسعه توانمندی‌های ملی در حوزه سیستم‌های مخابرات نوری


چکیده: مخابرات نوری، یکی از مهمترین زیرساخت های توسعه ارتباطات در سه دهه گذشته بوده است. دانش و فناوری این حوزه، نقشی مهم در گسترش شبکه‌های مخابراتی و توسعه اینترنت و سرویس‌های مبتنی بر آن داشته است. دستاوردهای صنعتی مخابرات نوری، این امکان را فراهم ساخته که شبکه‌های مخابراتی با ظرفیتی زیاد و در پهنه جغرافیایی وسیع و گسترده‌ای ایجاد شوند و دسترسی به تلفن، موبایل و اینترنت در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران توسعه بیابد. دسترسی پر سرعت به اطلاعات و محتوای چندرسانه‌ای که یکی از محورهای مهم توسعه‌یافتگی کشورها محسوب می‌شود، با گسترش و رشد زیرساخت‌های مخابرات نوری امکان‌پذیر شده است. روند رشد دانش و فناوری در این حوزه بسیار سریع بوده و اثرگذاری آن در صنعت مخابرات بسیار بنیادی است. از همین رو، توسعه دانش و فناوری‌های مرتبط با مخابرات نوری در اولویت بالایی برای کشورهای صنعتی و پیشرفته قلمداد می‌شود و سرمایه‌گذاری‌ها و پیشرفت‌های آنان در این حوزه به خوبی مشهود است. در کشور ما نیز، در دو دهه گذشته فعالیت‌های خوب و موثری در این زمینه صورت گرفته است و نتایج خوبی در صنعت مخابرات ما به دست آمده است. در این جلسه، مروری بر تلاش‌های صورت گرفته در توسعه توانمندی‌های ملی در این عرصه خواهیم داشت و نتایج و تجارب حاصله را مورد بررسی قرار خواهیم داد.


سخنرانی های مدعو  

 

محمدعلی ارومیه‌چی‌ها
پژوهشگاه خواجه نصیر


عنوان: روند پژوهش‌های دانش رمزنگاری در سطح بین‌الملل


چکیده: شناخت موضوعات و چالش‌های کلیدی رمزنگاری در حال و آینده و فهم عمیق از جهت گیری پژوهشهای جامعه رمزنگاری در سطح بین الملل نقش بسزایی در آینده نگری و اتخاذ تصمیمات راهبردی در این حوزه دارد. همچنین برآورد نیازهای پژوهشی-کاربردی آتی صنعت و استفاده از راه‌حل‌های بدیع و مبتنی بر دانش رمزنگاری راهکاری قابل تکیه برای بازیگران اصلی این حوزه ایجاد می کند. در این ارائه ضمن تاکید بر نقش روند شناسی در دانش رمزنگاری، به بررسی موضوعات و زمینه های علمی پژوهشی که در دنیای امروز مورد توجه قرار گرفته است می پردازیم.

 

راضیه سالاری‌فرد
دانشگاه صنعتی شریف

Raziyeh Salarifard
عنوان: معماری کارا و سریع ضرب نقطه‌ای روی خم ۲۵۵۱۹

چکیده: رمزنگاری مبتنی بر خم بیضوی به دلیل سطح امنیت یکسان ولی طول کلید کوچکتر در مقایسه با سایر روش‌های کلاسیک رمزنگاری نامتقارن، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ضرب نقطه‌‌ای اساسی‌ترین عمل در محاسبات رمزنگاری خم بیضوی است. بدین ترتیب معماری‌های با سرعت بالا و پیچیدگی کم آن موجب طراحی سامانه‌های رمزنگاری کارا می‌شود. یکی از خم‌های امن که محاسبات سبکی نیز دارد، خم۲۵۵۱۹ است. این خم امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از جمله کاربردهای آن می‌توان به پیام‌رسان WhatsApp و آخرین نسخه استاندارد TSL اشاره کرد. در این ارائه، یک ضرب‌کننده میدانی مبتنی بر روش کاراتسوبا و یک ضرب نقطه‌ای روی خم۲۵۵۱۹ با تاخیر کم ارائه می‌شود که بهبود این ضرب نقطه‌ای به دلیل استفاده از ضرب‌کننده میدانی خط‌لوله‌ای با تاخیر کم و زمان‌بندی کارای عملگرهای میدانی می‌باشد. به منظور ارزیابی این معماری با کارهای پیشین از پیاده‌سازی با استفاده از FPGA استفاده شده است. نتایج پیاده‌سازی گویای کاهش ۳۳ درصدی پیچیدگی و افزایش ۸۹ درصدی سرعت می‌باشد.

 

حسين قرائي گركاني
گروه امنيت شبكه پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات

h5

عنوان: امنيت شهر هوشمند


چكيده: امنیت و حریم خصوصی همواره یکی از چالش‌های اساسی در طراحی و توسعه سیستم‌ها می‌باشد که شهرهای هوشمند نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشند. در شهرهای هوشمند بعلت استفاده از طیف وسیعی از سیستم‌ها و فناوری‌های هوشمند، ویژگی‌های خاص، درگیری با داده‌های مردم، ایجاد امنیت و حفظ حریم خصوصی افراد بسیار پیچیده‌تر خواهد بود. برای تأمین امنیت در شهرهای هوشمند، معماری‌ها و رویکردهای متفاوتی پیشنهاد شده که در آنها از فناوری‌های بروزی نظیر رمزنگاری، یادگیرین ماشین، داده-کاوی و ... استفاده شده است تا بتوان ایجاد امنیت را به صورت بهینه تضمین نمود. همچنین تأمین حریم خصوصی در شهرهای هوشمند بر مشارکت افراد در شهر هوشمند و شبکه‌های اجتماعی تاثیر می‌گذارد و موجب ارتقاء سطح خدمات می‌شود. هر چند بعلت گسترده و پیچیده بودن موضوع امنیت در شهرهای هوشمند، هنوز یک معماری و رویکرد کلی و جامع که بتواند تمامی ابعاد و اجزاء شهر هوشمند را از حیث تأمین امنیت و حریم خصوصی پشتیبانی و حمایت کند، معرفی نشده است؛ اما کارهای تحقیقاتی وسیعی انجام شده و در حال انجام می‌باشد. اين سخنرانی با مروري بر تحقيقات انجام شده در زمينه چالش‌هاي امنيتي، نيازمندي‌هاي امنيتي و تهديدات و حريم خصوصي شهر هوشمند، سعي بر آگاه سازي جامعه امنيتي كشور و حوزه هاي تصمصم گير در عصر تحول ديجيتال دارد.

 

مرتضی نوفرستی
دانشگاه صنعتی شریف

noferesti
عنوان: شکار تهدیدات در شبکه‏های با پهنای باند بالا


چکیده: ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏تعداد حملات سایبری و اثرات مخرب آن‏ها روز به روز در حال افزایش است. سوال مهم این است که چرا با وجود هزینه‏های فراوان و تلاش مدیران شبکه‏ها همچنان حملات با نرخ بالایی اتفاق می‏افتند. روش‏های محافظت از شبکه‏ها، همانند گذشته شامل مواردی مانند خرید بهترین دیوار آتش موجود در بازار، نصب وصله، و بهنگام‏سازی سامانه‏ی تشخیص و جلوگیری از نفوذ می‏باشند. جالب اینجاست که مدیران شبکه‏ها انتظار افزایش امنیت از طریق اعمال روش‏های قدیمی در شبکه‏های بزرگ و پیچیده‏ی امروزی را دارند.
شکار تهدیدات در فضای سایبری یک رویکرد فعالانه برای بررسی اتفاق‏های ویژه در شبکه است. به جای اینکه منتظر یک حادثه برای رسیدگی باشیم، فرض می‏کنیم مهاجمین از موانع دفاعی ما عبور و در شبکه‏ رخنه کرده‏اند. در فرآیند شکار تهدید، فرضیاتی بر مبنای دانش شبکه تعریف و راستی‏آزمایی می‏شوند. کمبود دانش از محیط و عدم توانایی تشخیص دقیق رویدادها، فرآیند شکار تهدید در شبکه‏های بزرگ را مشکل‏تر کرده است.
در این ارایه، سعی خواهیم کرد فرآیند شکار تهدید و چالش‏های انجام آن در شبکه‏‏های واقعی را تشریح کنیم. همچنین، فرصت‏های تحقیقاتی برای ارایه راه‏حل‏ها‏ی هوشمندانه و راهکارهای مقیاس‏پذیر در جهت تشخیص فعالانه حملات در شبکه‏های با پهنای باند بالا را معرفی خواهیم کرد.